Прокуратура вимагає збільшення строку ув’язнення поліцейському, засудженому за чисельні хабарі від підлеглих

Прокуратура вимагає збільшення строку ув’язнення поліцейському, засудженому за чисельні хабарі від підлеглих
29089 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокуратурою Донецької області готується апеляційна скарга на вирок Краматорського міського суду, яким заступнику командира батальйону дорожньо-патрульної служби Головного управління Національної поліції в Донецькій області призначено покарання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, вчинене повторно та поєднане з вимаганням.
 
 
 
Публічним обвинуваченням у суді доведено, що упродовж січня-серпня 2016 року поліцейський систематично, а саме 22 рази, вимагав та отримав від підлеглих працівників неправомірну вигоду за створення сприятливих умов проходження ними служби, не притягнення до дисциплінарної відповідальності та забезпечення успішного атестування. За вказаний період часу патрульні переказали на карту дружини заступника комбата грошові кошти у сумі 31 187 грн.  
 
 
 
Суд, визнавши чоловіка винним в інкримінованому злочині, призначив йому мінімальне покарання за вказаною статтею - у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, пов’язані зі здійсненням організаційно-розпорядчих обов’язків строком на 3 роки.  
 
 
 
Прокуратура вважає такий вирок занадто м’яким та оскаржуватиме його в апеляційній інстанції.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео