14 років за ґратами - засуджено адвоката, який допомагав фсб рф ідентифікувати блокпости й місця розташування ЗСУ у Краматорську

14 років за ґратами - засуджено адвоката, який допомагав фсб рф ідентифікувати блокпости й місця розташування ЗСУ у Краматорську
362820 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок діючому адвокату за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Його засуджено до 14 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на такий самий строк та конфіскацією майна.
 
 
Прокурори довели, що у березні 2023 року проросійськи налаштований мешканець м. Краматорська, який з 2014 по 2021 рік проживав у Московській області рф, а напередодні повномасштабного вторгнення повернувся в Україну, вирішив допомогти окупантам скоріше захопити Донеччину.
 
Він налагодив зв’язок із співробітником фсб рф та через месенджер «Telegram» передавав йому інформацію воєнного характеру, яку збирав під час прогулянок містом. За місяць добровільної роботи на ворога засуджений розкрив дані про місця зосередження підрозділів Збройних Сил України у м. Краматорськ та Краматорському районі. Зокрема, так званий правник розкривав локації блокпостів, інших фортифікаційних споруд та об’єктів, де несли бойові чергування українські оборонці.
 
Протиправну діяльність проросійського адвоката викрито та припинено правоохоронцями.
 
Під час санкціонованого слідчим суддею обшуку за місцем його мешкання вилучено мобільні телефони, у тому числі з сім-картами російських мобільних операторів, та банківські платіжні картки.
 
На користь держави у засудженого конфісковано будинок вартістю понад 250 тис. грн.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. На вирок суду громадянин чекав у слідчому ізоляторі.
 

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео