Мешканку Слов’янська засуджено за поширення інформації про розташування підрозділів українських оборонців

Мешканку Слов’янська засуджено за поширення інформації про розташування підрозділів українських оборонців
382227 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді вину громадянки у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Її засуджено до 11 років позбавлення волі.
Суд встановив, що у грудні 2023 року жителька м. Слов’янська умисно ділилася даними воєнного характеру з підписниками проросійського telegram-каналу, серед яких є військові рф. Жінка поширювала відомості про розміщення наших захисників на території міста.
 
 
Зокрема, вона повідомляла про локації особового складу й техніки українських військовослужбовців, а також місця розміщення співробітників Національної Гвардії та Державної прикордонної служби України.
 
Засуджена детально описувала результати власних спостережень за військовим автомобільним транспортом, вантажівками й бронетранспортерами. До своїх повідомлень вона додавала і карти місцевості з власноруч зробленими позначками.
 
Під час судових слухань жінка неодноразово міняла свідчення та намагалась ввести суд в оману. Суд погодився з обґрунтованою позицією прокуратури та ухвалив обвинувальний вирок.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео