Очеретине - 115 бригада ЗСУ: Спростування неправдивої інформації. Коментар для ЗМІ

Очеретине - 115 бригада ЗСУ: Спростування неправдивої інформації. Коментар для ЗМІ
415890 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно Роман Погорілий засновник інтернет ресурсу DeepState повідомив у телеграм каналі, що 115-а ОМБр є відповідальною за крах оборони в районі населеного пункту Очеретине. Звинувачення з боку Романа Погорілого є неправдивими. Звинувачення хто винен або не винен встановлює виключно комісія за результатами розслідування. 

Весь цей вкид підхопили декілька українських мас-медіа, але в основному понад 50 російських, ворожих ЗМІ (лєнта ру, российская газєта, тасс, главрєд, вєсті, … і, звичайно, рупор кремля телепрограма скабєєвої) і написали, що прорив росіян став можливим після того, як 115-а окрема механізована бригада ЗСУ несподівано самовільно залишила свої позиції і втекла.

Надаємо коментар 115-ї ОМБр щодо перебігу подій в районі населеного пункту Очеретине.

115-а бригада зайняла смугу оборони перед населеними пунктами від Очеретине до Керамік.

Противник щоденно здійснював по позиціях бригади від 20-30 ударів КАБами, від 60-90 артилерійських обстрілів, наносив удари «Градами», мінометами, та великою кількістю FPV дронів, скиди з дронів, в тому числі хімічної речовини. Внаслідок цього н-кількість позицій відділень разом з особовим складом були знищені ворогом.

Тим не менше, всі бійці 115-ї бригади ЗСУ, які були на позиціях, не тікали, вели бої з силою противника, який перевищував наші сили в 10-15 разів, захищаючи кожен метр української землі, тим самим вони надали можливість, утримуючи ворога, закріпитись бригаді на більш вигідних позиціях, на підступах до околиць населеного пункту Очеретине, захистити населений пункт і дати змогу вступити в бій іншій свіжій бригаді, яка замінила 115-у ОМБр для подальшого захисту населеного пункту Очеретине.

Бійці щоденно знищували величезну кількість живої сили противника, але, не дивлячись на свої втрати, ворог кидав все нові та нові сили на штурм наших позицій, змінивши тактику штурмових дій: якщо раніше він застосовував штурмові групи до 5 військовослужбовців, то на нашому напрямку в одній штурмовій групі використовував до 15 військовослужбовців, а такі групи йшли по двох або трьох напрямках.

В ході наступу на Очеретинському напрямку противник провів ротацію трьох бригад, що вказує на кількість кинутого на прорив особового складу і який був знищений 115-ю бригадою ЗСУ в ході оборонних боїв. Під час наступу противник постійно вводив свіжі сили, які знищувалися переважно невеликою кількістю українських бійців.

Ще раз хочемо звернути увагу на те, що 115-а бригада передала смугу відповідальності в районі околиць населених пунктів Очеретине та Керамік іншій бригаді. Тоді ці населені пункти були під контролем ЗСУ.

Також стверджуємо, що жоден штатний підрозділ 115-ї бригади ЗСУ позицій не залишав і не тікав, як це подають російські ЗМІ, а героїчно тримав оборону.

На даний час по даним подіям працює комісія і ведеться службове розслідування. Після завершення розслідування буде наданий детальний коментар щодо подій під Очеретине.

Історія ж з Романом Погорілим – яскравий приклад того, як одна людина, не маючи жодного відношення до Збройних Сил України, спаплюжила честь та гідність цілої бригади, знецінила життя кожного полеглого бійця не лише в битві під Очеретине, але і за весь час широкомасштабної війни з агресором.

Водночас хочемо зауважити, що ЗМІ, в першу чергу українські, повинні обдумано і зважено ставитися до подій на будь-якій ділянці фронту і публікувати інформацію, яку озвучує виключно Генеральний штаб ЗСУ або Міністерство Оборони України.

 

Служба зв’язків з громадськістю
115 окрема механізована бригада ЗСУ

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео