15 років за ґратами: ухвалено вирок «поліцейському», який проводив «фільтрацію» на окупованій території

15 років за ґратами: ухвалено вирок «поліцейському», який проводив «фільтрацію» на окупованій території
224562 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок жителю м. Єнакієвого за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його заочно засуджено до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати будь-які посади або займатися будь-якою діяльністю, пов’язаною зі службою в правоохоронних органах, строком на 10 років.
Прокурори в суді довели, що у червні 2022 року громадянин, який раніше проходив службу в органах внутрішніх справ, став «слідчим Краснолиманського відділу мвс днр» та одягнув «республіканські» шеврони.
 
 
Чоловік ніс варту на одному з постів міста та, маючи вогнепальну зброю й разом з тим відчуття влади, проводив так звані фільтраційні заходи. «Правоохоронець» питав у містян, куди й навіщо вони прямують та вирішував, чи дозволяти їм переміщуватися населеним пунктом. Таким чином він порушував конституційні права українців, зокрема, на свободу пересування.
 

 

Восени 2022 року, незадовго до того, як українські захисники звільнили м. Лиман від російських загарбників, засуджений втік на тимчасово непідконтрольну територію, де нині переховується від слідства.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео