За співпрацю з окупантами до 9 років позбавлення волі засуджено самопроголошеного голову Димерської ОТГ

За співпрацю з окупантами до 9 років позбавлення волі засуджено самопроголошеного голову Димерської ОТГ
377419 ПЕРЕГЛЯДІВ
За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури суд визнав мешканця Київщини винним у колабораційній діяльності й несанкціонованому поширенні інформації про Збройні Сили України та інші військові формування в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 111-1, ч. 3 ст. 114-2 КК України). 
  
Його засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вироком суду чоловіку заборонено 15 років обіймати посади в органах державної влади та в органах місцевого самоврядування, а також організаціях, що надають публічні послуги.
  
Прокурори у суді довели, що чоловік після окупації смт Димер Вишгородського району Київської області добровільно погодився на пропозицію військових рф щодо співпраці. Отримавши гарантії особистої безпеки від представників окупаційних військ, він допомагав їм орієнтуватися на місцевості.
  
На початку березня 2022 року окупанти примусово зібрали місцеве населення. Під час виступу перед громадянами засуджений повідомив, що відтепер він новообраний голова Димерської ОТГ. 
  
Він надавав інтерв’ю російському медіа в якому розповідав про лояльність окупантів та необхідність співпраці з ними. В адміністративній будівлі селищної ради здійснював прийом громадян, роздавав мешканцям населеного пункту газети з пропагандою збройної агресії рф проти України та гуманітарну допомогу, що надходила з території країни-агресора. 
  
Гауляйтер підбирав людей для незаконної співпраці зі збройними силами держави-агресора, залучав їх до виконання робіт у селищній раді та на території громади. 
  
Крім того, засуджений надавав російським військовослужбовцям відомості про учасників АТО, територіальної оборони та депутатів серед місцевих жителів.
  
Наразі чоловік перебуває під вартою.
  
Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу Департаменту контррозвідки СБУ.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео