Фон дер Ляєн висловила свої думки щодо ситуації на українсько-польському кордоні, підкресливши важливість відновлення експортного потенціалу України шляхом розтягнення тиску з сухопутних пунктів пропуску.

Фон дер Ляєн висловила свої думки щодо ситуації на українсько-польському кордоні, підкресливши важливість відновлення експортного потенціалу України шляхом розтягнення тиску з сухопутних пунктів пропуску.
151915 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президентка Європейської комісії, Урсула фон дер Ляєн, висловила переконання, що допомога Україні повинна спрямовуватися на відновлення її експортного потенціалу, зокрема у сфері агропромислової продукції, і введення її на світові ринки, звільняючи сухопутні кордони від надмірного навантаження.

Цю позицію вона висловила під час виступу в п'ятницю у Варшаві, де вона виступала разом з прем'єр-міністром Польщі, Дональдом Туском, та прем'єр-міністром Бельгії, яка є головуючою в ЄС, Александером де Кроо, під час прес-конференції.

Коментуючи ситуацію на українсько-польському кордоні, що виникла через блокування його польськими фермерами та перевізниками, фон дер Ляєн зазначила про наміри Європейської комісії оновити угоду про автомобільні перевезення, де будуть повністю враховані польські обурення. "Зараз експорт з України Чорноморським шляхом значно зросло, що є позитивним явищем, оскільки це допомагає звільнити сухопутні кордони від перевантаження. Наші зусилля повинні бути спрямовані на підтримку України в відновленні її експортного потенціалу на міжнародних ринках. Це критично важливо для нас", - підкреслила президентка Європейської комісії.

Фон дер Ляєн нагадала про те, що завтра виповнюється два роки з часу початку російської агресії проти України. "Ми підтримуємо український народ у їхньому мужньому ставленні. Я впевнена, що ми зможемо впоратися з наслідками цієї війни в Європі, оскільки українці борються за принципи правової держави проти сили, за демократію та свободу проти тиранії. Вони захищають наші цінності та нашу безпеку, і тому ми будемо підтримувати їх стільки, скільки це буде потрібно", - додала вона.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео