ЄС може обмежити поїздки дипломатів із РФ Шенгеном

ЄС може обмежити поїздки дипломатів із РФ Шенгеном
406943 ПЕРЕГЛЯДІВ

У рамках 13-го пакету санкцій щодо Росії, Євросоюз може обмежити поїздки російських дипломатів країнами Шенгенської зони, дозволивши їм пересуватися лише в межах країни, в якій вони акредитовані. З такою ідеєю виступила влада Чехії.

Як зазначається, цей захід є давнім проханням Чехії, яке у 2023 році наполягало на припиненні свободи пересування російських дипломатів. Зокрема, у Празі наполягали, щоб співробітникам диппредставництв РФ видавали спеціальні візи та посвідки на проживання.

При цьому, у разі ухвалення такого рішення, його буде непросто реалізувати, оскільки більшість поїздок усередині Шенгенської зони ніяк не контролюється.

13-й пакет санкцій за вторгнення РФ в Україну країни ЄС почали обговорювати у січні. Його планується прийняти до другої річниці початку війни – 24 лютого. За даними Bloomberg, чергові обмеження можуть складатися з нових списків фізичних та юридичних осіб, нових торгових обмежень та додаткових заходів щодо боротьби з обходом санкцій як через компанії в ЄС, так і в третіх країнах.

Більше новин читайте на сайті NewsPrice та у телеграм каналі видання - https://t.me/newspriceinfo

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео