Словаччина постачатиме Україні інженерну техніку для будівництва трирівневої лінії оборони.

Словаччина постачатиме Україні інженерну техніку для будівництва трирівневої лінії оборони.
308915 ПЕРЕГЛЯДІВ

Словаччина постачатиме Україні інженерну техніку для будівництва трирівневої лінії оборони. Мова йде про броньовані екскаватори та розмінувальні машини.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на брифінгу в Ужгороді, передає кореспондентка Укрінформу.

«Сьогодні Україна будує масштабну трирівневу лінію оборонних рубежів - це захист на всіх напрямках. Уряд виділив на це десятки мільярдів гривень. Такий захист дозволить як стримувати ворога, так і просуватися вперед. Ми потребуємо значної додаткової кількості інженерної техніки. З прем'єром Фіцо ми дійшли згоди, що будемо співпрацювати в питанні поставок такої техніки з боку Словацької республіки», - сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр, повідомив також, що приватні компанії Словаччини будуть постачати броньовані екскаватори та розмінувальні машини, засновані на танку Т-72. Раніше повідомлялося, що українські та словацькі підприємства спільно виробляють певні види військової техніки у Словаччині, і ця співпраця буде розширюватися.

Під час сьогоднішньої зустрічі прем'єр-міністрів України та Словаччини, Денис Шмигаль та Роберт Фіцо домовились, що уряд Словаччини не буде блокувати можливість України закуповувати зброю та техніку у словацьких підприємств.

В ході сьогоднішньої зустрічі прем'єр-міністри України Денис Шмигаль та Словаччини Роберт Фіцо домовились, що уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео