Іспанія візьме участь у кількох коаліціях в межах ініціативи "Рамштайн" для підтримки України.

Іспанія візьме участь у кількох коаліціях в межах ініціативи "Рамштайн" для підтримки України.
176092 ПЕРЕГЛЯДІВ

Іспанія планує приєднатися до міжнародної коаліції "Рамштайн" та надати допомогу у сфері морської безпеки, артилерії, протиповітряної оборони, інформаційних технологій та розмінування. Про це повідомила міністр оборони Іспанії, Маргарита Роблес, під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі відеоконференції,- повідомляє АрміяInform.

Маргарита Роблес також підтвердила рішучість Іспанії продовжувати активну участь у навчаннях військовослужбовців України. Вона наголосила, що понад 3500 українських солдатів вже пройшли підготовку в Іспанії.

Міністр оборони оголосила про запуск нових спеціалізованих навчальних модулів з протиповітряних систем Patriot, NASAMS і Hawk, а також з підводного розмінування.

У контексті гуманітарної підтримки України, Іспанія розпочала програму розміщення 400 родичів українських солдатів, які загинули в боях, у військових резиденціях для надання їм можливості на деякий час відпочити від страхіття війни.

Варто відзначити, що Данія також виділила 12 млн євро на розвиток кібербезпеки та оборони в Збройних Силах України, а Естонія приєдналася до багатонаціональної операції ІНТЕРФЛЕКС, де буде здійснювати підготовку українських військових.

 

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео