Загальнонаціональний протест польських фермерів проти сільськогосподарської продукції з України

Загальнонаціональний протест польських фермерів проти сільськогосподарської продукції з України
362077 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Польщі стартував загальнонаціональний протест фермерів проти імпорту з України. З 24 січня селяни почали виїздити на дороги міст і сіл своїми тракторами та іншою технікою у понад 150 місцях по всій країні, висуваючи вимоги щодо посилення захисту свого бізнесу від імпорту з третіх країн, зокрема, України.

Інформацію про це надала RMF FM. Аграрії обрали форму протесту у вигляді повільного руху колони або демонстрацій уздовж доріг, уникаючи блокування загального руху транспорту.

Основна вимога учасників протесту полягає у припиненні «безконтрольного імпорту сільськогосподарської продукції з України та інших країн поза межами Європейського Союзу, які не відповідають європейським стандартам». Фермери зазначають, що вони опинилися в неконкурентному положенні через обов'язкове виконання ряду правил та додаткові витрати на заходи з охорони довкілля, які не стосуються виробників з третіх країн.

Окрім цього аграрії своїм протестом хочуть наголосити на потребі підготовки «стратегії стосовно вступу України до Євросоюзу в галузі сільського господарства» з розподілом на сектори. Друга вимога полягає у перегляді європейської політики у галузі сільського господарства. Фермери висловлюють незадоволення обмеженнями, пов'язаними із Європейським зеленим курсом, і вимагають змін та більшої «гнучкості» у національній стратегії на весь період до 2027 року.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео