Новий штам коронавіруса «Дженні»

Новий штам коронавіруса «Дженні»
203361 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні зафіксовано новий штам коронавірусу, який отримав назву «Дженні». Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

За даними відомства, у січні в Україні було зафіксовано дев'ять випадків нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон - JN.1 або «Дженні». Три випадки виявлені у Сумській області, по два у Волинській та Черкаській областях, і по одному в Рівненській та Запорізькій областях.

Медичні дані свідчать, що лише одна з дев'яти інфікованих осіб в Україні отримала два щеплення проти COVID-19, а вік хворих коливається від 27 до 73 років. За клінічними симптомами захворювання вдалося визначити середній чи легкий його перебіг, при цьому одна людина була госпіталізована.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін вказав, що вірус SARS-CoV-2 постійно змінюється, ухиляючись від імунної відповіді, та активніше атакує ослаблений імунітет. Зазначено, що стосовно JN.1 ВООЗ визначила низький ризик для населення, а існуючі вакцини проти COVID-19 залишаються ефективними проти нового субваріанту.

Головний державний санітарний лікар закликав тих, хто не завершив вакцинацію проти COVID-19, а також осіб із групи ризику важкого перебігу захворювання, проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем та вакцинуватися.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео