Український документальний фільм змагатиметься за головну нагороду в царині кіноіндустрії

 Український документальний фільм змагатиметься за головну нагороду в царині кіноіндустрії
388347 ПЕРЕГЛЯДІВ

Документальний фільм, що розповідає про перші дні облоги Маріуполя російськими загарбниками, став офіційним номінантом на присудження престижної кінопремії «Оскар». За інформацією Укрінформу, список фільмів-номінантів був оголошений Академією кінематографічних мистецтв і наук США.

Фільм з назвою «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова конкуруватиме за здобуття перемоги у категорії «Найкращий повнометражний документальний фільм». Цей твір був створений у співпраці з Associated Press та американськими документалістами з Frontline, і його матеріал був знятий під час початкових днів облоги Маріуполя.

Також слід зазначити, що до списку потенційних лауреатів «Оскара» цього року потрапив і інший фільм про Україну під назвою «Звідки й куди», що висвітлює загальний портрет українських біженців з спільною метою - знайти безпечне пристановище в умовах війни. Однак цей фільм не потрапив до остаточного списку номінантів.

Церемонія нагородження премії «Оскар» цього року запланована на 10 березня у Лос-Анджелесі, а ведучим її стане американський комік Джиммі Кіммел.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео