Жителі Миколаївщини можуть отримати безоплатні послуги з реабілітації на новітньому обладнанні

Жителі Миколаївщини можуть отримати безоплатні послуги з реабілітації на новітньому обладнанні
363288 ПЕРЕГЛЯДІВ

У межах проєкту "Реабілітація людей, які постраждали внаслідок війни", Всеукраїнською благодійною організацією "Ініціатива заради життя" створено можливості для розширення спектру реабілітаційних послуг для людей з інвалідністю, включаючи учасників бойових дій та цивільних, які постраждали через війну, на території м. Миколаєва та Миколаївської області.

Так, в межах проєкту миколаївці можуть отримати безкоштовну реабілітаційну допомогу в медичних закладах міста. Зокрема, на базі Миколаївської міської лікарні №5 та Миколаївського обласного центру психічного здоров’я встановлено обладнання, яке, оптимізує процес відновлення пацієнтів: пристрій для реабілітації MOTOmed, стельовий підйомник GH3+, двосторонні сходи S/U-S, багатофункціональний тренажер Бубновського, масажний стіл.

 

 

Насьогодні реабілітаційна допомога в закладах охорони здоров’я  надається безкоштовно. Наприкінці 2022 року Програму медичних гарантій розширили новими пакетами: «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах». Нині в Україні 422 заклади, із них 38 приватних, мають договір на реабілітаційні пакети. І кожного року кількість закладів збільшується. Отримати послугу безоплатно у звичайній лікарні можна за умови, що вона має договір із НСЗУ. При цьому, вибір лікарні – за пацієнтом. Дізнатися контакти й адресу закладу поблизу можна на сайті НСЗУ за посиланням: edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/ pmg-contracts або подзвонити на гарячу лінію за номером 1677 (безкоштовно) й оператори підкажуть найближчий заклад.

Довідково. За офіційними даними, з початку війни у Миколаївській області загинуло щонайменше 327 людей, ще близько 1000 зазнали поранень різного ступеню важкості, у тому числі, що призвели до інвалідності. Кількість людей з інвалідністю продовжує зростати. 

 Проєкт «Посилення послуг з реабілітації осіб з інвалідністю, які зазнали поранень внаслідок війни» реалізує ВБО «Ініціатива заради життя» за сприяння ПРООН у межах проєкту «Підтримка реабілітації людей з інвалідністю, спричиненою війною» та за фінансової підтримки урядів Республіки Корея та Німеччини.

 

Теги: реабілітація, миколаїв, війна в Україні

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео