Верховна Рада України дозволила страхування інвестицій від воєнних ризиків

Верховна Рада України дозволила страхування інвестицій від воєнних ризиків
440014 ПЕРЕГЛЯДІВ

22.11.2023 Верховна Рада ухвалила Закон України «Про внесення змін до Закону України "Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності" щодо страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків» (законопроєкт №9015).

Закон надає право Експортно-кредитному агентству України страхувати експортні кредити українських суб’єктів господарювання та інвестиції українських експортерів у створення об’єктів та інфраструктури, необхідних для розвитку переробної промисловості та експорту товарів українського походження від воєнних та/або політичних ризиків.

Зараз таку послугу отримують лише іноземні компанії через міжнародні фінансові організації, такі як MIGA чи DFC. Згідно з цим Законом, таку можливість отримають і українські підприємства.

Закон набуває чинності з 1 січня 2024 року.

До цього часу Кабінет Міністрів України має забезпечити прийняття за погодженням з Національним банком України нормативно-правового акту, що визначає перелік воєнних та політичних ризиків, а також умови та порядок страхування (перестрахування) таких ризиків при здійсненні видів діяльності ЕКА.

Очікується, що ухвалення закону забезпечить підтримку економічної діяльності в Україні, посилення промислового сектору, а також створення нових робочих місць та наповнення податками бюджетів всіх рівнів.

 

За поданням Львівського РВ АМУ. 

Теги: воєнні ризики,страхування, Асоціація міст України

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео