За матеріалами СБУ окупаційного очільника так зв. «Новоайдарського району лнр» засуджено до 10 років

За матеріалами СБУ окупаційного очільника так зв. «Новоайдарського району лнр» засуджено до 10 років
320389 ПЕРЕГЛЯДІВ

За матеріалами СБУ окупаційного очільника так зв. «Новоайдарського району лнр» засуджено до 10 років колонії

        За матеріалами Служби безпеки України ще одного колаборанта з Луганщини визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України та заочно засуджено до тривалого терміну позбавлення волі.

         Зловмисником є колишній депутат Щастинської районної ради, а нині один із очільників окупаційної «адміністрації Новоайдарського району лнр» Володимир Подольський.

         Слідством встановлено, що у березні 2022 року Подольський фактично усунувся від виконання депутатських обов’язків та почав співпрацювати з окупантами. У незаконно створеному загарбниками органі влади він обійняв посаду «виконувача обов’язків голови Новоайдарського району лнр».  

Правопорушник не лише керував окупованою територією Новоайдарщини в інтересах кремлівської диктатури, а й відзначився численними виступами, інтерв’ю та коментарями для російських пропагандистських медіа.

Суд призначив Подольському покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги, строком 15 років, з конфіскацією усього майна.

Оскільки зловмисник переховується на тимчасово окупованій території Луганщини, до нього застосовано спеціальну процедуру заочного засудження.

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати  затримання злочинця.

Наразі він перебуває у розшуку.

Досудове розслідування здійснювали співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео