Володимир Зеленський і Джастін Трюдо зробили заяви після зустрічі в Києві

305730 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Суттєвий час нашої розмови сьогодні ми приділили двом питанням: ситуації на полі бою та в південних районах нашої держави, які постраждали від російського злочину екоциду на Каховській гідроелектростанції. 

Я вдячний і тобі, Джастіне, особисто, і всій Канаді за готовність зробити нові кроки в допомозі нашим воїнам. Ми обговорили наші потреби в артилерії та бронетехніці. І це те, у чому підтримка Україні потрібна якнайшвидше. Обговорили й формування нових коаліцій захисту життя від російського ракетного та авіаційного терору: нашої коаліції «Петріотів», коаліції винищувачів. Крок за кроком ми наповнюємо змістом відповідні домовленості з нашими партнерами. 

Докладно обговорили ситуацію, що склалася після знищення російськими терористами дамби та споруд Каховської ГЕС. Точно знаємо, що потрібно зробити, щоб допомогти людям і якнайшвидше подолати наслідки цього екоциду. І я вдячний Канаді за готовність допомагати. 

Обговорили й розмінування в Україні. Канада вже нам допомагає. Визначилися щодо того, як можна збільшити цю співпрацю та врятувати ще більше життів громадян України. Канада серед тих у світі, хто найактивніше підтримує необхідність безпекової визначеності для України та всієї нашої євроатлантичної спільноти. І сьогодні ми зафіксували в нашій спільній декларації з паном Премʼєр-міністром канадську підтримку членства України в НАТО. Упевнений, разом зробимо все, щоб саміт Альянсу у Вільнюсі дійсно відповідав вимогам часу й був позитивним для всіх, позитивним для України та для нашої перспективи членства».

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео