Національний Університет Оборони України: історія створення одного із стратегічних закладів України

Національний Університет Оборони України: історія створення одного із стратегічних закладів України
356573 ПЕРЕГЛЯДІВ

Історія створення НУОУ 1910-х років побудови, одна із стратегічних навчальних будівель України, його анексія часів сучасної України та чому у цій історії бачать російський слід? 

Михайло Кальницький - києвознавець, розповів про забудову Національного Університету Оборони України - будівля, яка має історію ще з 1910 року. Від початку була споруджена для військового навчального закладу. Колись тут знаходились артилерійські училеща - школа, згодом вже в радянський час її переробили під зенітно - ракетне училище.

В такому вигляді вона й дісталася до пострадянської доби, тоді був військовий університет оборони, а зрештою військова академія - університет. В даній будівлі загалом були приміщення військово -навчального закладу, для чогось іншого не підлягало. 

На передодні Першої світової війни у 1913 році ставало зрозуміло, що ситуація в Європі загострюється, і що в будь який момент може спалахнути війна. На той момент вирішили підсилити на території нинішньої України навчальний корпус закладів, який розташований був від старого кадетського корпусу, де на сьогоднішній день знаходиться Міністерство оборони, і аж до тих пір забудували територію цілим містечком.

Даний корпус, який виходить на Солом'янську площу був головний корпус артилерійського училеща. Його як і деякі інші корпуси проектував Дмитро Зайцев, відомий тогочасний архітектор, академік архітектури, і саме в 1914 році розпочалося його будівництво.

Серед фактів про університет, також можна зазначити те, що з 3-го липня 2013 року Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження 503-р "Про передачу будівель Вищому спеціалізованому суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ від Національного університету оборони". Слуги путіна, а також утікачі 2014-го року : міністр оборони Лебедєв, прем'єр-міністр Азаров, Верховний Головнокомандувач Янукович - у 2012 - 2013 роках ухвалили десятки рішень , котрі були направлені на знищення обороноздатності України, зокрема таку діяльність вони здійснювали щодо наших військово - учбових закладів.

Звичайно ж росії заважав Національний Університет Оборони України, і тому такі щурі як Янукович та Азаров передали більшу частину універстету до Верховного суду.

Спроби повернути будівлю були й відразу й продовжувалися ще в 2017 році. Також було надіслано листа на ім'я Президента України з проханням повернути будівлю Національному університету оборони України. Спроби повернути університет тривають і наразі, але через війну в Україні тривалість роботи триває довше.

 

Теги: НУОУ,університет,Національний університет оборони України,слуги путіна

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео