Тихановська закликала готуватися "до будь-якого сценарію"

Тихановська закликала готуватися "до будь-якого сценарію"
398828 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лідер Об'єднаної опозиції Білорусі Світлана Тихановська на тлі чуток про стан здоров'я самопроголошеного президента Олександра Лукашенка закликала готуватися "до будь-якого сценарію".

"Про стан здоров'я диктатора Лукашенка ходить багато чуток. Для нас це означає лише одне: ми маємо бути добре підготовлені до будь-якого сценарію. Щоб повернути Білорусь на шлях демократії та не допустити втручання Росії", – заявила білоруська опозиціонерка.

Вона також закликала міжнародне співтовариство "діяти на випередження та швидко". За даними ЗМІ, увечері 13 травня кортеж у супроводі спецпідрозділу "Стріли" приїхав до Республіканського клінічного медичного центру Управління справами президента.

В той же час вдень у понеділок білоруські державні ЗМІ показали кадри з Лукашенком, який прибув до центрального командного пункту військово-повітряних сил Білорусі, причому аналітики звернули увагу на те, що в нього перебинтована одна рука.

Згідно з Конституцією Білорусі у разі недієздатності чи смерті Лукашенка найвища влада в країні перейде до спікера верхньої палати парламенту, Ради Республіки, до нових виборів. Нині цю посаду обіймає 62-річна Наталія Кочанова – колишня керівниця апарату Лукашенка, яка вважається лояльним та жорстким політиком.

Підписуйтеся на телеграм-канал NewsPrice, аби бути в курсі всіх останніх новин.

 

Теги: Тихановська, Лукашенко

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео