У ПНПУ імені В. Г. Короленка з робочим візитом прибули волонтери з Великої Британії

У ПНПУ імені В. Г. Короленка з робочим візитом прибули волонтери з Великої Британії
428982 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка завітали представники волонтерської спільноти з міста Ноттінгем – Річард Хадсон, Джоанна Хадсон і Марк Хадсон.

Цей візити – приклад демонстрації солідарності з українським народом, адже волонтери з Британських островів з початку війни підтримують українців, консолідуючи свої зусилля в спільноті CityHubUkraine. Наприклад,  українець за походженням Роман Юрійчук – директор компанії «Trident Security», яка спрямувала до України 36 вантажних авто з гуманітарною допомогою. А самі гості безпосередньо придбали для 70 мешканців гуртожитку Полтавської обласної організації українського товариства сліпих потужний генератор.

В університеті гості з Великобританії зустрілися з адміністрацією ЗВО. Розповіли, що їхня задача – зрозуміти, чим вони можуть допомогти українцям, та запозичити досвід діяльності закладу вищої освіти, особливо специфіку підготовки учителів початкової школи, адже Річард Хадсон є представником адміністрації початкової школи, а Джоанна Хадсон багато років поспіль працює з учнями цієї ланки системи загальної освіти.

Ректорка Марина Гриньова зауважила, що є ряд проблем, які потребують нагального вирішення: облаштування комфортного бомбосховища, формування фонду підтримки внутрішньо переміщених осіб, налагодження стійких академічних зв’язків з закладами вищої освіти Великої Британії.

Гості відвідали лабораторії та навчальні центри психолого-педагогічного факультету, де відбувається підготовка вчителів початкової школи та фахівців, які з ними працюють, і були вражені оснащенням, досягненнями, принципами діяльності Нової української школи.  

Гості з Британії відзначили, що українці справді непереможний народ, адже в умовах війни вони роблять усе, щоб зберегти та примножити здобутки у сфері освіти, науки і культури, і це приведе їх до перемоги. Також волонтери відвдіали освітнє середовище початкової школи № 43 Полтавської міської ради і побачили наступність між теорією та практикою дошкільної і початкової освіти.

Зустріч адміністрації Полтавського педагогічного та делегації з Великої Британії була цікавою та плідною щодо побудови стратегічних планів співпраці.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео