БЕБ налагоджує стратегічне та оперативне співробітництво з Європолом в Україні

БЕБ налагоджує стратегічне та оперативне співробітництво з Європолом в Україні
412904 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бюро економічної безпеки України узгодило алгоритм взаємодії з Національним контактним пунктом Європол в Україні, в рамках робочої зустрічі із представниками Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України.

Головна мета зустрічі - розвиток та поглиблення зв’язків БЕБ з правоохороними органами іноземних держав, міжнародними організаціями та спеціалізованими органами Євросоюзу. Домовилися про участь представників Бюро в навчальних програмах та заходах, які проводяться компетентними органами іноземних держав та інших міжнародних програмах з питань удосконалення роботи БЕБ на території інших держав.

НПУ є Національним контактним пунктом Європол в Україні, який координує, організовує та забезпечує співробітництво державних органів України з органами іноземних держав у сфері протидії злочинності з використанням можливостей Інтерполу, Європолу, інших міжнародних організацій та структур.

Довідково: Національна поліція України забезпечує виконання зобов’язань, що випливають із членства України в Інтерполі та за Угодою між Україною та Європейським поліцейським офісом про оперативне та стратегічне співробітництво. Європол та Інтерпол є різними міжнародними організаціями, які взаємодіють між собою та мають на меті сприяти країнам в боротьбі зі злочинністю. Так, Європол поширює діяльність лише на держави-члени ЄС. Водночас, Інтерпол налічує 195 країн-членів, що робить його найбільшою поліцейською організацією у світі.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,Європол

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео