Розпоряджається українським врожаєм на окупованій території - заочно судитимуть мешканку Маріупольського району

Розпоряджається українським врожаєм на окупованій території - заочно судитимуть мешканку Маріупольського району
376977 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Маріупольської окружної прокуратури Донецької області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки смт Мангуш за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2022 року правопорушниця добровільно перейшла на бік окупаційної адміністрації РФ та обійняла фейкову посаду «начальника управління по роботі з сільгоспвиробниками Першотравневого району ДНР».
Обвинувачена керує захопленим ворогом управлінням, приймає і формує звітність щодо виконання планів зі збору врожаю української сільгосппродукції на території району та координує подальше її незаконне перевезення задля використання окупантами.
Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Оскільки колаборантка продовжує перебувати на тимчасово окупованій території, її судитимуть заочно. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео