Черговий колаборант, що працює на окупантів – заочно судитимуть псевдоначальника «відділу ЖКГ адміністрації м. Світлодарська»

Черговий колаборант, що працює на окупантів – заочно судитимуть псевдоначальника «відділу ЖКГ адміністрації м. Світлодарська»
386356 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Світлодарська за фактом добровільного зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих й адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року, коли місто окупували війська країни-агресора, правопорушник добровільно перейшов на бік ворога та погодився обійняти посаду так званого начальника «відділу житлово-комунального господарства адміністрації м. Світлодарська».

Використовуючи надані ворогом так звані організаційно-розпорядчі й адміністративно-господарські повноваження, зловмисник керує псевдовідділом й здійснює підбір лояльних до окупаційної влади кадрів. Окрім цього обвинувачений створює видимість робіт щодо відновлення зруйнованих загарбниками водопроводів та електромереж, прибирання вулиць і вивезення сміття.

Оскільки зловмисник продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донеччини, його судитимуть заочно. Досудове розслідування здійснювалось СВ за оперативного супроводу ГВ ЗНД 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та УСР в Донецькій області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео