Відправляла геомітки про розташування українських захисників – судитимуть мешканку Краматорська

Відправляла геомітки про розташування українських захисників – судитимуть мешканку Краматорська
348636 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Краматорська за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2022 року обвинувачена з власного телефону через месенджер надсилала на номер російського мобільного оператора інформацію, а також скріншот карти з геоміткою про місце розташування блокпосту і військовослужбовців ЗСУ в місті та на території Краматорської ОТГ.

На вирок суду жінка чекає під вартою. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СВ за оперативного супроводу ГВ в м. Краматорську 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео