Колаборанти з «Донецької залізниці»: заочно повідомлено про підозру псевдоначальникам «вагонного та локомотивного депо м. Волноваха»

Колаборанти з «Донецької залізниці»: заочно повідомлено про підозру псевдоначальникам «вагонного та локомотивного депо м. Волноваха»
342996 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцям м. Маріуполя та м. Волновахи в добровільному зайнятті громадянами України посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, у червні 2022 року, коли місто Волноваха окупувала армія рф, двоє працівників регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця» добровільно перейшли на бік ворога та почали працювати на окупантів. Вони обійняли псевдопосади «начальників вагонного та локомотивного депо» м. Волноваха держпідприємства «Донецька залізниця» так званого міністерства транспорту фейкової «днр».
Досудові розслідування здійснюються СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео