Держзрада, підтримка російської агресії, пропаганда війни, колабораціонізм та посягання на територіальну цілісність України – на Київщині судитимуть 14 осіб

 Держзрада, підтримка російської агресії, пропаганда війни, колабораціонізм та посягання на територіальну цілісність України – на Київщині судитимуть 14 осіб
389080 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури та окружних прокуратур Київщини скеровано до суду 14 обвинувальних актів стосовно 14 осіб за фактами державної зради, пропаганди війни, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України (ст. 110, ст. 111, ст. 111-1, ст.  436, ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, мешканець села Перемога Броварського району Київської області з кінця лютого по квітень поточного року вступив у контакт з військовослужбовцями ЗС РФ. Чоловік надавав окупантам інформацію про розташування блокпостів територіальної оборони і допомагав орієнтуватися на місцевості. Також він надавав ворогу інформацію про місцевих мешканців, зокрема працівників правоохоронних органів, військовослужбовців ЗСУ й представників територіальної оборони.

Серед обвинувачених і мешканець столиці, який систематично на виконання завдань представників країни-агресора писав статті антиукраїнського характеру. У своїх матеріалах письменник використовував елементи психологічного маніпулювання свідомістю, які булу направлені на розпалювання національної ворожнечі. За свою роботу він отримував гроші від країни-агресора.

Мешканець Київщини поширював у соціальній мережі Facebook дописи, у яких закликав підтримувати незаконні рішення та дії держави-агресора і збройні сили окупантів. Крім того, він поширював інформацію з контактними даними представників так званих ДНР, які нібито здійснювали евакуацію людей з «визволених» територій України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими райуправлінь ГУ Нацполіцї в Київській області, Головним управлінням СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу оперативних підрозділів  СБУ.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео