Виправдовував обстріли Донеччини - прихильника російських пропагандистів взято під варту

Виправдовував обстріли Донеччини - прихильника російських пропагандистів взято під варту
412887 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру чоловіку у поширенні матеріалів, що містять виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, а також глорифікацію осіб, що її здійснювали, вчиненому повторно (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
Також стосовно нього у порядку ст. 615 КПК України застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у максимально передбаченому для даного правопорушення розмірі - 198 480 грн.
За даними слідства, упродовж березня-квітня 2022 року 55-річний мешканець м. Родинське неодноразово репостив через власні акаунти у соціальних мережах «Фейсбук» та «Однокласники» інформацію на підтримку воєнних злочинів, які вчиняють на території України держава-агресор та підконтрольні їй незаконні збройні формування.
Зокрема, у розповсюдженому контенті містились виступи російських пропагандистів з публічним схваленням обстрілів окупантами мирних міст Донеччини та визнанням анексії рф окремих територій Донецької та Луганської областей.
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео