Загибель мирних мешканців та зруйнована інфраструктура – ворог засипає снарядами Донеччину

Загибель мирних мешканців та зруйнована інфраструктура – ворог засипає снарядами Донеччину
364181 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 9 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
За даними слідства, 27-28 квітня 2022 року окупаційними військами армії рф вкотре обстріляли цивільне населення на Донеччині. Зокрема від вибухів ворожих снарядів постраждали м. Сіверськ, с. Трипілля, смт Луганське, с. Серебрянка Бахмутського району та смт Нью-Йорк м. Торецька Донецької області.
Так, внаслідок артилерійського та мінометного обстрілів ворогом смт. Нью-Йорк 3 місцевих мешканця загинули, ще 3 отримали осколкові поранення різного ступеня. Снаряди загарбників падали зокрема на території ПрАТ "Авдіївський коксохімічний завод", біля місцевої школи та залізничної станції "Фінольна". Пошкоджені будівлі на території Фенольно-нафталінового виробництва коксохімзаводу, а також приватні будинки.
Окрім цього, через обстріли рашистів 27 квітня поточного року поранення отримав мешканець с. Трипілля, а 28 квітня у с. Серебрянка від мінно-вибухових травм та осколкових поранень постраждали ще 2 громадянина.
Під обстріли загарбників потрапили у ці дні м. Сіверськ та смт Луганське. У цих населених пунктах зазнали руйнувань будинки приватного сектору та багатоповерхівки.
Також до Бахмутської міської лікарні доставлено із пораненнями ще трьох громадян, які зазнали тілесних ушкоджень під час обстрілу загарбниками м. Лисичанськ та с. Золоте Луганської області.
Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео