Російське вторгнення в Україну : У Литві група депутатів пропонує зробити 9 травня Днем пам'яті жертв геноциду в Україні

Російське вторгнення в Україну : У Литві група депутатів пропонує зробити 9 травня Днем пам'яті жертв геноциду в Україні
374439 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Сеймі Литви зареєстрували поправку, якою пропонують зробити 9 травня не лише Днем Європи, а й Днем пам'яті жертв геноциду в Україні. Про це повідомляє Delfi.

Поправку зареєстрували 16 депутатів, які належать як до правлячих партій, так і до опозиційних. Головним ініціатором проєкту став заступник спікера парламенту Сейму Паулюс Саударгас. Серед авторів – спікер Вікторія Чміліте-Нільсен, міністр закордонних справ Лінас Антанас Лінкявічюс та міністерка юстиції Евеліна Добровольська.

"Сьогодні світ переживає геноцид в Україні, учинений путінською Росією, яка є реінкарнацією Радянського Союзу. Таким чином цей день об'єднав би трагедії, пережиті українцями тоді і зараз, тобто організований Радянським Союзом Голодомор, масові вбивства, депортації та винищення, і військові злочини, які скоюють сьогодні російські військові," - зазначається в пояснювальній записці.

Теги: Російське вторгнення в Україну,Литва, war in Ukraine, Russia attacked Ukraine war, stoprussia, closethesky

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео