Третя зустріч української та російської делегацій у рамках переговорів щодо припинення вогню завершилася. Зустріч проходила у Біловезькій Пущі

Третя зустріч української та російської делегацій у рамках переговорів щодо припинення вогню завершилася. Зустріч проходила у Біловезькій Пущі
371920 ПЕРЕГЛЯДІВ

Третя зустріч української та російської делегацій у рамках переговорів щодо припинення вогню завершилася. Зустріч проходила у Біловезькій Пущі.

Про це у Twitter повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк.

"Третій раунд переговорів закінчився. Є невеликі позитивні зрушення щодо покращення логістики гуманітарних коридорів… По базовому політичному блоку врегулювання разом із припиненням вогню та гарантіями безпеки інтенсивні консультації продовжені", – ідеться у повідомленні.

Подоляк додав, що вдалося деталізувати умови на яких організовуватимуться "зелені коридори" для евакуації цивільного населення, однак зрушень щодо примирення не відбулося, тому консультації продовжаться.

На сьогодні результатів, які суттєво покращують ситуацію, поки що немає – тим не менш консультації будуть продовжені", – додав член делегації.

Що сказали росіяни за результатами переговорів 7 березня:

Член російської делегації, помічник президента Росії Володимир Мединський за підсумками переговорів заявив, що очікування росіян не справдилися, однак вже 8 березня очікують відкриття "зелених коридорів".

"Російська сторона сподівається, що із завтрашнього дня гуманітарні коридори запрацюють, українська сторона дала в цьому запевнення. Загалом наші очікування від переговорів не справдилися", – заявив перемовник Путіна.

Він додав, що делегація РФ прибула із певними політичними документами, які не вдалося підписати – офіційний Київ забрав їх на вивчення.

"Говорити про щось позитивне поки що рано. Ми приїхали із проектами документів. Українська сторона забрала їх на вивчення, підписати не вдалося. Довго обговорювали проблему гуманітарних коридорів – українські сили на місцях не виконують наказів свого командування", – заявив Мединський.

Однак, переговори РФ з Україною ще продовжаться найближчим часом, сказав кремлівський посланник.

Що відомо:

  • Попередній раунд перемовин України з РФ відбувся 3 березня. Тоді сторони обговорювали негайне припинення вогню, перемир'я, гуманітарні коридори для вивезення мирних жителів зі зруйнованих або постійно обстрілюваних сіл та міст.
  • Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що перемовини між українською та російською делегаціями у Біловезькій пущі є небезпечними для України.
Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео