Гарантував – сплати: за втручання прокуратури з банку стягнуто майже 800 тис грн за невиконання його клієнтом умов укладеного договору

Гарантував – сплати: за втручання прокуратури з банку стягнуто майже 800 тис грн за невиконання його клієнтом умов укладеного договору
228947 ПЕРЕГЛЯДІВ
Господарський суд м. Києва задовольнив у повному обсязі позовні вимоги Костянтинівської окружної прокуратури про стягнення на користь Донецької обласної державної адміністрації гарантійних зобов’язань банківської установи на суму майже 800 тис грн.
Установлено, що у квітні 2019 року між Департаментом капітального будівництва Донецької обласної державної адміністрації та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо капітального ремонту житлового будинку в м. Авдіївці на загальну суму понад 26 млн грн.
 
В обумовлений договором строк з 3 млн грн попередньої плати підрядником не освоєно та не повернуто замовнику 1,9 млн грн. У квітні 2021 року Господарським судом м. Києва задоволено позовні вимоги прокуратури щодо стягнення з товариства вказаної суми.
 
Крім того, захищаючи інтереси держави, прокуратура наполягала на стягненні  банківської гарантії з фінансової установи, яка взяла на себе зобов’язання щодо безвідкличної та безумовної сплати замовнику коштів у розмірі 788,4 тис грн у разі невиконання клієнтом зобов’язань за вищевказаним договором.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео