Репродуктолог Київ: Як народити без болю?

Репродуктолог Київ: Як народити без болю?
159892 ПЕРЕГЛЯДІВ
Дихайте правильно! Чи як народити без болю?
 
Це дійсно правда - завдяки дихальній гімнастиці роди проходять набагато швидше та легше. Але дихати треба певним способом, тобто не так, як ми звикли у звичайному житті. Тому акушери-гінекологи радять тренувати своє дихання за пару місяців до народження малюка, приділяючи при цьому близько 15 хвилин на день.
 
Насамперед Ви повинні зрозуміти. Вдих і видих розслаблюють не тільки м'язи, а й Вашу свідомість. Ви зосереджені на своєму диханні й при цьому не відволікатиметеся на біль. А шийка при цьому розкривається швидше.
 
Багато майбутніх матусь під час пологів кричать, намагаючись полегшити свій стан. Але насправді сильно напружуючись, Ви суттєво затримуєте процес появи дитини на світ. До того ж крик дуже вимотує, тому на момент потуг у майбутньої матусі не залишається сил.
 
Зосередившись на диханні, Ви допомагаєте не тільки собі, але й своєму малюкові. З кожним Вашим зітханням він отримує кисень. Отже, переваг дихальної гімнастики достатньо.
 
Як дихати під час перших сутичок?
 
На початку родової діяльності Вам необхідно розслабитися і наповнити й свій, і організм малюка киснем. Повільно вдихайте повітря через ніс, рахуючи при цьому (про себе) до чотирьох, а видихайте ротом до шести.
 
Коли сутички стануть інтенсивнішими, а проміжки між ними коротші, змінюється і тактика дихання. Звертали увагу, як дихати собаки, коли їм спекотно? Ось так потрібно дихати під час сутички. Поверхнево, ритмічно та уривчасто. І вдих, і видих робити треба ротом. Також ефективна техніка"паровозик". Короткий вдих через ніс, видих через рот (губи в трубочку). Також ритмічно і уривчасто, як і "по-собачому". У проміжках між сутичками відпочивайте і дихайте глибоко, як при перших сутичках (на чотири рахунки вдих, на шість - видих).
 
Під час потуг "задуйте свічку".
 
Коли ваш лікар скаже вам тужитися, зробіть глибокий вдих через ніс і затримавши подих, напружте м'язи тазу (а не обличчя!). Видихайте під час потуги слід так, ніби Ви задуваєте свічку. Потуга триватиме близько хвилини, а коли буде перерва, дихайте "по-собачому". У цей період постарайтеся відпочити. Під час цієї техніки часто пересихає у роті, а пити під час потуг не рекомендують. Але Ви можете сполоснути рот водою.
 
Якщо дихати правильно й уважно слухати акушера-гінеколога, то за чотири-п'ять потуг з'явиться на світ малюк. Таким чином, можна з упевненістю сказати, що правильне дихання істотно полегшує родову діяльність!
Теги: Репродуктологія Київ

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео