Адвокат ФБУ Ілля Скоропашкін: «Позиція опонентів ФБУ повністю побудована на недостовірних твердженнях»

Адвокат ФБУ Ілля Скоропашкін: «Позиція опонентів ФБУ повністю побудована на недостовірних твердженнях»
343303 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ніяких сумнівів щодо законності проведення звітно-виборчої Конференції Федерації боксу України 17 грудня минулого року немає і не може бути. А постійні намагання опонентів Федерації посіяти серед спортивної спільноти думки щодо «системної кризи у ФБУ» не підкріплені реальним станом речей, і є нічим іншим, як розповсюдженням фейків.

Остаточні крапки над «і» в юридичних питаннях, які так хвилюють «революціонерів від боксу», розставив відомий спортивний юрист, адвокат Федерації боксу України Ілля Скоропашкін, який дав свій коментар офіційному сайту ФБУ.

– Опозиція вперто намагається акцентувати увагу на начебто «нелегітимності» проведеної звітно-виборчої Конференції. Роз’ясніть, будь ласка, юридичну позицію ФБУ і те, чому доводи опозиціонерів не мають під собою підґрунтя.

– До структури ФБУ входило 25 осередків, які, відповідно до положень статуту ФБУ, беруть участь в управлінні ФБУ на Конференції через обраних делегатів. Напередодні конференції 7 осередків відмовилися направити своїх делегатів на конференцію, а точніше, відкликали раніше направлених делегатів.

Відповідно до Закону України «Про громадські об'єднання», громадські об’єднання утворюються і діють зокрема на принципах добровільності та самоврядності. Добровільність передбачає право особи на вільну участь або неучасть у громадському об'єднанні. Самоврядність передбачає право громадського об’єднання самостійно здійснювати управління своєю діяльністю відповідно до мети (цілей), встановлених статутом.

Ті осередки, які відмовились брати участь в управлінні ФБУ, діяли всупереч своєму обов’язку дотримуватись статуту ФБУ і не скористались своїм правом участі в управлінні ФБУ.

Статут ФБУ розроблений у відповідності до вимог закону і за принципом «добровільності» ми нікого не примушуємо брати участь в управлінні ФБУ і така їх відмова не зупиняє і не може стримувати громадську діяльність ФБУ.

Всім колективним членам були надані рівні можливості висловити свої позиції. Тож твердження про обмеження цього права не відповідають дійсності.

– Прокоментуйте санкції, які були застосовані до окремих регіональних осередків Федерації.

– Керуючись принципом самоврядності, ФБУ самостійно визначає права та обов’язки своїх колективних членів – місцевих осередків, про що чітко вказано в статуті. В структурі ФБУ діють дисциплінарні органи, які вповноважені застосовувати до членів ФБУ санкції за певні порушення, які також чітко прописані.

Рішення дисциплінарних органів ФБУ можуть бути оскаржені до Лозанського суду, що є запорукою дотримання законності при їх вирішенні.

Наразі КДК припинив колективне членство Рівненського та Житомирського осередків. А також призупинив колективне членство Київського міського осередку, Харківського, Київського, Полтавського, Хмельницького та Кіровоградського обласних осередків. Це рішення КДК наразі не оскаржене, що також говорить саме за себе.

– Також подейкують, що результати Конференції ФБУ від 17 грудня не зареєстровані Мінюстом. Чи правда це?

– Всі результати конференції від 17.12.2021 були зареєстровані Міністерством юстиції України в установленому порядку. Ще раз повторюю: заяви про «нелегітимність» не відповідають дійсності. Позиція опонентів ФБУ повністю побудована на недостовірних твердженнях, які завдають репутаційної шкоди ФБУ. З цього приводу ФБУ має намір додатково звертатись до КДК для вжиття відповідних заходів до порушників.

Теги: ФБУ ,Ілля Скоропашкін,Федерація боксу України,Адвокат ФБУ Ілля Скоропашкін,Федерація боксу,Федерация бокса,Федерация бокса Украины,Украина,Україна, Спорт, новости спорта, новини спорту, спортивные новости, спортивні новини,новости,новости бокса,новини боксу,Скоропашкін
Автор: admin.sportcomua

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео