П’ять років очікування: в Дніпрі планують ввести електронні квитки

П’ять років очікування: в Дніпрі планують ввести електронні квитки
157436 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лише через п'ять років після обіцянки міського голови Бориса Філатова, міською владою, нарешті, було розглянуто пропозицію щодо введення електронних квитків для використання громадського транспорту.

Проєкти рішень виконавчого комітету, щодо запровадження електронного квитка на проїзд у громадському транспорті, будуть представлені на сайті Дніпровської міської ради. Для автоматизованої системи обліку в громадському транспорті буде створено один документ, який дозволить контролювати й оплату. Другим документом буде затверджено порядок роботи системи, третій – затвердить технічні вимоги до системи.

Електронний квиток у трамваях, тролейбусах та метро буде одноразовим. Проїзд, також, можна буде оплатити банківською карткою або додатком для смартфона для оплати поїздки. Також повідомлено, що електронний квиток у громадському транспорті буде прирівняно до паперового, яким вже дано звикли користуватися мешканці міста.

Система електронних квитків не вперше використовується в Україні, яскравим прикладом зручності такої системи є місто Київ. До нововведення легко звикнути, його найголовніша зручність в тому, що при оплаті карткою, сума автоматично списується з рахунку, зберігаючи час пасажира.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео