Відкриття справ щодо мінування шкіл на Черкащині

Відкриття справ щодо мінування шкіл на Черкащині
323389 ПЕРЕГЛЯДІВ

У зв’язку з нещодавніми подіями, у Черкаській області за неправдивими повідомленнями стосовно мінування шкіл, було відкрито справи на п’ятьох підлітків. Про це було повідомлено речницею прокуратури Черкаської області Світланою Андрейченко.

За даними прокуратури, у справі фігурують підлітки 11, 12, 14 та 15 років, які надсилали повідомлення про підготовку вибухів у навчальних закладах. Також встановлено, що підлітки використовували соціальні мережі для створення та поширення «фейкових» повідомлень про загрозу руйнування та пошкодження шкільних будівель, запевняючи, що ті є заміновані. Наразі, слідчі вилучили їхні мобільні телефони та інші гаджети для дослідження та пошуку інформації, яка б підтвердила або спростувала дані звинувачення.

Такі дії підлітків кваліфікуються за ч. 2 ст. 259 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Однак, як пояснила Світлана Андрейченко, до неповнолітніх, які не досягли загального віку кримінальної відповідальності, законодавством передбачено застосування примусових заходів виховного характеру, що, скоріше за все, і буде використано до підозрюваних.

Наразі, слідство триває, але правоохоронні органи запевняють, що кінець розслідування вже близько і справу буде закрито.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео