Валютні кредити обіцяють перерахувати на гривні

Валютні кредити обіцяють перерахувати на гривні
169108 ПЕРЕГЛЯДІВ

Згідно з Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті" від двадцять третього квітня 2021 року валютні кредити обіцяють перерахувати на гривні. Положення стосується валютних споживчих кредитів наданих іноземцями, а також кредитів, які видавали для придбання житла. 

Обов'язковій реструктуризації боргу підлягатимуть: 

- люди, що підписали договір про отримання споживчого валютного кредиту. Це все відбуватиметься незалежно від дати підписання договору.

- люди, що підписали договір про іпотеку: житла, об'єкта житлового будівництва, майнового права на житловий комплекс чи садового будинку, присадибної ділянки.

Повернення коштів проводитиметься відповідно до середньостатистичного значення між курсом гривні до іноземної валюти, що її встановить Національний банк України на день переведення боргів та між курсом валют, що був у день надання кредиту. Усі заборговані виплати: штрафи, пені та неустойки боржникам прощаються. Неустойка, що виплачувалась по кредиту протягом тривалого періоду рахуватиметься, як виплата за борг. Поверненням коштів зможуть скористатися усі хто до першого січня 2014 року не мали протермінованих  заборгованостей або погасили їх згідно з договором, тобто до дня повернення боргів. 

 

Прийом заяв стартує з дня затвердження закону і триватиме три місяці.

 

 

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео