Як розлучитися з іноземцем в Україні?

Як розлучитися з іноземцем в Україні?
190964 ПЕРЕГЛЯДІВ

Реєстрація шлюбу з іноземцем стає все більш поширеним явищем серед громадян України. Тенденція укладати шлюб з громадянами інших країн користується популярністю, особливо серед молодого населення. Але як діяти, якщо подружжя прийшло до рішення розлучитися або є підстави для припинення шлюбу.
Зауважимо, що розірвання шлюбу між громадянином України та іноземцем в Україні здійснюється з урахуванням норм Закону України «Про міжнародне приватне право». Крім того, якщо між Україною та державою, громадянами якої є сторони у справі, укладено договір про правову допомогу в сімейних і цивільних справах, застосовуються його положення і в частині розірвання шлюбу.
Розірвати шлюб з іноземцем, якщо шлюб був укладений на території України, можна двома способами:
в органах ДРАЦС;
в судовому порядку.
Якщо подружжя досягло між собою згоди та не має спільних дітей, розірвання шлюбу може здійснюватися органом ДРАЦС відповідно до законодавства України. Однак, як правило, розірвання шлюбу між громадянином України та іноземцем здійснюється в судовому порядку.
Так, частиною першою статті 76 Закону України «Про міжнародне приватне право» , зокрема передбачено, що суди України можуть приймати до свого провадження і розглядати будь-які справи з іноземним елементом, якщо на території України відповідач у справі має місце проживання або місцезнаходження, або рухоме чи нерухоме майно, на яке можна накласти стягнення, або знаходиться філія або представництво іноземної юридичної особи – відповідача, а також, якщо дія або подія, що стала підставою для подання позову, мала місце на території. До такої події можна віднести укладання шлюбу між громадянином України і іноземцем на території України і видання відповідного свідоцтва про шлюб.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео