Чоловік з Дніпровщини відповість за підробку COVID-сертифікату

Чоловік з Дніпровщини відповість за підробку COVID-сертифікату
398876 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початком вакцинації проти коронавірусної хвороби стабільно існують ті, хто не хоче вакцинуватися. І якщо хтось просто вирішив змиритися з обмеженнями для невакцинованих, то є й такі, хто вирішують купити сертифікат. З'являються і шахраї, що готові продати такі підробки. Одного такого затримали у Кривому Розі.

Відомо, що чоловік, якому 42 роки – житель одного з найбільших міст Дніпровщини, Кривого Рогу. Близько місяця назад він вирішив трохи заробити й почати продавати сертифікати про вакцинацію. Для цього він навіть трохи витратився, адже купив інформаційний носій, де були бланки свідоцтв вакцинації, а також знайшов де взяти печатку лікарні та медика, якою можна було б завірити ці підробки. Все це було куплено прямо в місті, біля одного з ринків. Спробувавши "на собі", тобто сфабрикувавши свідоцтво для себе, він ризикнув викласти й у мережу оголошення про те, що він може зробити сертифікат без вакцинації. За таку оборудку він просив 1200 гривень. Що цікаво, сайт, на якому було таке оголошення, не видалив його, воно якийсь час перебувало там і показувалося людям. На щастя, майже ніхто нічого не встиг замовити.

Чоловіка затримали безпосередньо із підробкою, знайшлася лише одна особа, яка вирішилася придбати її. І вже в ході розслідування встановили, як же він дістав все для фабрикації документів. Затриманий не заперечує свою вину.

Наразі чоловік вже отримав своє покарання. Вирок йому виніс Криворізький Жовтневий районний суд. Відповідальність зловмисник поніс за частиною 1 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів та їх збут). Покарання – позбавлення волі на 2 роки та 1 місяць.

Можливо, такий приклад покаже тим, хто вирішуються на вироблення та покупку підроблених сертифікатів, що набагато краще та безпечніше вакцинуватися. Час покаже.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео