Волинь: музей В’ячеслава Липинського на межі руйнування

Волинь: музей В’ячеслава Липинського на межі руйнування
362693 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Володимир-Волинському районі у Затурцях маєток роду Липинських розвалюється та потребує реконструкції, проте вартість однієї тільки розробки документів щодо кошторису проекту досягає пів мільйона грн.

Голова територіальної громади Затурців надіслав лист зі зверненням про необхідність реконструкції музею до Волинської облради. Також до нього були прикріплені висновки від спеціалістів у сфері архітектури та містобудування, що були винесені після огляду будинку-музею 13 липня 2021 року.

У документі вказано, що через відсутність належної ізоляції у підвалах помітно, що стіни сильно зволожуються, через що утворюються висоли та грибок і руйнуються конструктивні елементи споруди. Окрім цього, спостерігається проржавіння металевих балок перекриття, а через розшарування металу втрачена і несуча здатність, внаслідок чого нормальна експлуатація спорудження неможлива. Також виявлені тріщини, які утворилися внаслідок опадів, а певних місцях помічене протікання даху. Приладів, що опалюють будівлю, недостатньо, через що в зимню пору тут доволі холодно.

Запит був розглянутий депутатами обласної ради під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку. Це звернення було підтримано депутатами, проте ті зазначили, що обласний бюджет не може профінансувати реставрацію через обмежені фінансові можливості. Андрій Бокоч, депутат облради, порадив зайнятися пошуками грантових проектів.

Теги: затурці,музей-маєток,музей липинського,липинський,волинська область,Волинська обласна рада,архітектура,культура

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео