Волинь: 9-й маршрут Луцька почне їздити частіше

Волинь: 9-й маршрут Луцька почне їздити частіше
239360 ПЕРЕГЛЯДІВ

7 грудня міський голова міста Луцьк проводив розширену нараду, на якій стало відомо, що на маршруті №9 кількість транспортних засобів буде збільшена.

Директорка ЦНАПу, Лариса Карп’як повідомила, що за листопад комунікаційний відділ «15-80» отримав більше 2 тисяч заявок по телефону, 60 з яких стосуються міського транспорту.

Містянам не до вподоби ситуація з транспортними засобами в Луцьку, оскільки маршруток зранку та ввечері, або ж на вихідних, недостатньо, а водії нехтують своїми обов’язками: не доїжджають до кінцевої зупинки, ігнорують пасажирів на зупинках, порушують заходи безпеки тощо.

Міський голова Луцька, Ігор Поліщук, зазначив, що він обізнаний у проблемі недостатньої кількості автобусів, які ходять за маршрутом №9, тому він доручив керівнику відділу транспорту міської ради Віктору Главічці розібратися з цим питанням. Рішенням буде зобов’язання перевізника додати як мінімум один автобус за цим маршрутом, щоб інтервали між поїздками були не більше 15 хв.

Ігор Поліщук вважає, що 15-хвилиннний інтервал – це норма та зазначив, що у містах Європи маршрутні автобуси не їздять через 5-10 хв.

У вересні цього ж року вже був виконаний подібний запит, внаслідок якого на маршруті №19 була збільшена кількість автобусів.

Теги: Волинь,Луцьк,9 маршрут,автобуси,транспорт,міський голова луцька,цнап

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео