Чи вдасться Волині вийти з червоної зони найближчим часом?

 Чи вдасться Волині вийти з червоної зони найближчим часом?
260273 ПЕРЕГЛЯДІВ

30 листопада у м. Луцьк відбувся брифінг, на якому заступниця директора державної установи «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Надія Костирка повідомила, що Волинь не зможе покинути червону зону карантину у найближчі дні, оскільки індикаторні показники все ще дорівнюють червоному рівню епідемічної небезпеки.

У Волинській області перевищено 3 з 6 показників, що були обрані Міністерством охорони здоров’я як індикаторними, що дають змогу визначити рівень епіднебзепеки в регіонах.

На 30 листопада коефіцієнт виявлення нових випадків зараження становить 21%, а нормою є 20%. Рівень захворюваності у області на 37% вища загальнодержавної, а рівень госпіталізації знаходиться в межах 73-75% при нормі у 60%. Окрім цього, зазначається, що рівень смертності від коронавірусу все ще високий. У листопаді через вірус пішли з життя 436 волинян, що в 1,5 рази більше, аніж за жовтень.

Нагадуємо, що у червоній зоні все ще забороняється робота та відвідування більшості закладів для тих, хто не має сертифікат про повну вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту чи сертифікат про одужання, а також з 6 грудня оновлюються умови дотримання карантину у жовтих зонах.

Теги: #COVID19,Луцьк,Волинь,червона зона,епіднебезпека,пандемія коронавірусу, Коронавірус

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео