Хто такий арбітражний керуючий?

Хто такий арбітражний керуючий?
202619 ПЕРЕГЛЯДІВ

Особливим учасником в процедурі банкрутства є арбітражний керуючий. Право на здійснення діяльності арбітражного керуючого надається особі, яка отримала відповідне свідоцтво та внесена до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.
Арбітражним керуючим може бути громадянин України, який має вищу юридичну або економічну освіту другого (магістерського) рівня, загальний стаж роботи за фахом не менше трьох років або не менше одного року після отримання відповідної вищої освіти на керівних посадах, пройшов навчання та стажування протягом шести місяців у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства, володіє державною мовою та склав кваліфікаційний іспит.

Станом на сьогодні на Волині розміщено офіси 18 арбітражних керуючих, 7 з них мають право проводити стажування, – інформує Ольга Семенюк, заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Волинській області.
Функції арбітражного керуючого у процедурі банкрутства досить широкі. Він користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства. Серед іншого арбітражний керуючий має право звертатися до господарського суду та суду загальної юрисдикції у випадках, передбачених Кодексом; скликати збори і комітет кредиторів та брати в них участь з правом дорадчого голосу, отримувати інформацію з державних реєстрів, здійснювати інші повноваження, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео