Вартість питання – 65 000 грн: на Донеччині двох громадян Вірменії викрито за підозрою у вимаганні

Вартість питання – 65 000 грн: на Донеччині двох громадян Вірменії викрито за підозрою у вимаганні
241427 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двох громадян Вірменії викрито у вимаганні грошових коштів з погрозою насильства над потерпілим (ч. 2 ст. 189 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 19 жовтня 2021 року 56-річний мешканець м. Слов’янська попросив двох знайомих братів віком 47 та 50 років розібратись з їх колишнім робітником, який винен йому 300 грн. 
 
     
 
Проте, чоловіки, начебто за вирішення його питання, почали вимагати у замовника гроші. При цьому, за незгоду оплачувати їх «допомогу» зловмисники двічі вивозили потерпілого на автомобілі до лісосмуги, де погрожували йому фізичною розправою. Побоюючись за своє життя, потерпілий неодноразово знімав готівку з банківської картки та віддавав вимагателям.
  
Під час одержання від потерпілого чергової суми грошових коштів зловмисників затримано. Всього вони отримали від чоловіка 65 000 грн.
 
Наразі двом іноземцям повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Проте прокуратура із вказаним рішенням не погоджується та готує апеляційну скаргу.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ НП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР ГУНП в Донецькій області та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео