Інтерпол публікує оголошення про розшук, допомагаючи ліквідувати кіберзлочинну мережу

Інтерпол публікує оголошення про розшук, допомагаючи ліквідувати кіберзлочинну мережу
13161 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інтерпол випустив два оголошення про розшук підозрюваних, імовірно пов'язаних із глобальною злочинною мережею, яка атакувала корейські компанії та американські академічні інститути, блокуючи доступ до їх комп'ютерних файлів та мереж та вимагаючи викуп за розблокування.

Червоні повідомлення Інтерполу були видані на запит південнокорейського відділу з розслідування кіберзлочинів і пішли за червневим арештом шести членів відомої сім'ї, що займалася розсилкою викупних програм в Україні, та вилученням їхнього майна, а також 185 000 доларів США готівкою.

Шестеро підозрюваних були пов'язані з російськомовною кіберзлочинною мережею під назвою CI0p, відомою тим, що називала і присоромлювала своїх жертв на сайті витоку даних Tor. Вважають, що вони також отримали викуп у розмірі 500 мільйонів доларів, і якщо їх визнають винними, їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Мережа імовірно націлювалася на транспорт, логістику, освіту, виробництво, охорону здоров'я та високотехнологічні галузі та погрожувала компаніям, що вони оприлюднять конфіденційні дані, якщо не буде здійснено додаткових виплат.

"Незважаючи на стрімке зростання глобальних атак на програми-викупи, ця коаліція поліції та приватного сектору зробила один із перших арештів злочинних угруповань в Інтернеті, що є потужним сигналом для злочинців, які займаються розсилкою програм-викупів: де б вони не ховалися в кіберпросторі, ми невпинно їх переслідуватимемо", - заявив директор Інтерполу з кіберзлочинності Крейг Джонс.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео