Світовий банк: до 2050 року обсяг відходів буде на 73 відсотки більше, ніж у 2020 році

Світовий банк: до 2050 року обсяг відходів буде на 73 відсотки більше, ніж у 2020 році
3474 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зростання чисельності населення, урбанізація, економічний розвиток і, як наслідок, зростання споживання – все це сприяє безпрецедентному зростанню відходів у всьому світі. До 2050 обсяг виробництва відходів буде на 73% більше, ніж у 2020 році.

Надзвичайно великі обсяги відходів, які або залишаються некерованими, або управляються неадекватно, а також все більші обсяги відходів, що утворюються в глобальному масштабі, дають серйозний привід для занепокоєння. Глобальні поліпшення в практиці управління відходами за їх нинішніх темпів, ймовірно, будуть недостатніми для того, щоб компенсувати негативний вплив відходів. При сценарії ведення бізнесу без змін розрив між відходами, що утворюються в даний час, і відходами, які керуються належним чином, ще більше збільшиться, виходячи з прогнозованого зростання утворення відходів.

 

Для простого збереження статус-кво будуть потрібні значні інвестиції та підтримка розвитку. Для сукупного покращення стану здоров'я населення та навколишнього середовища на місцевому та глобальному рівнях знадобиться значне збільшення інвестицій та програм підтримки для нарощування потужностей зі збирання, видалення та переробки відходів, щоб покрити зростаючу освіту відходів та поступово скоротити існуючий розрив у послугах. Без кардинального поліпшення охоплення населення збиранням відходів та практики їх регенерації та утилізації масштаби поточного впливу на довкілля помітно зростуть.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео