Чи знають українці про ризики вживання трансжирів? Результати опитування

Чи знають українці про ризики вживання трансжирів? Результати опитування
96902 ПЕРЕГЛЯДІВ

У четвер 21 жовтня о 10:30 в пресзалі інформаційного агентства Укрінформ відбудеться презентація результатів всеукраїнського опитування Київського міжнародного інституту  соціології  щодо вживання трансжирів в Україні. Опитування було проведено з метою визначити рівень обізнаності про шкоду споживання трансжирів для здоров’я та  підтримку законодавчого обмеження використання трансжирів в продуктах харчування. 

 

Споживання трансжирів промислового виробництва, які містяться оброблених продуктах харчування, зокрема – в тортах, печиві, бісквітах, швидкій їжі, ультра-оброблених продуктах, кулінарних маслах та спредах, щорічно призводить до смерті понад півмільйона людей в усьому світі. На сьогодні, 42 країни успішно захистили своє населення від ризику виникнення серцево-судинних захворювань через вживання трансжирів, запровадивши передові регуляторні практики. У 2018 році Всесвітня організація охорони здоров’я ініціювала пакет дій REPLACE та закликала до глобальної відмови від трансжирів до 2023 року. 

В Україні вже зареєстровано декілька законодавчих ініціатив щодо  врегулювання трансжирів у складі харчових продуктів. 

 

До виступу на події запрошено: 

  1. Представник МОЗ;
  2. Андрій Скіпальський – спеціаліст ВООЗ з факторів ризику неінфекційних захворювань;
  3. Олег Дудін – головний фахівець відділу поведінкових факторів ризику Центру громадського здоров’я МОЗ України;
  4. Вікторія Захожа – заступник директора КМІС;
  5. Лілія Олефір – виконавча директорка “Центру громадянського представництва “Життя”.

 

Організатор: Центр громадянського представництва «Життя».

 

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 8/16, ІА «Укрінформ».

 

Довідково: За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я щороку помирає 500 тис. людей у світі від хвороб серця, спричинених споживанням продуктів харчування із вмістом трансжирів. Вилучення штучно вироблених трансжирів зі світової сітки постачання  продуктів харчування може врятувати понад 17 мільйонів життів протягом наступних 25 років і запобігти як мінімум збільшенню кількості серцевих нападів удвічі.

 

Контактна особа: Валерія Сємкова, [email protected]

096 655 67 63

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео