Офіцера засуджено за напад на прикордонників

Офіцера засуджено за напад на прикордонників
246322 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону засуджено співробітника Служби безпеки України.

   Установлено, що 18.07.2021 двоє офіцерів Служби безпеки України – лейтенант та підполковник, здійснили напад на прикордонний наряд під час виконання останніми обов’язків із здійснення охорони державного кордону поблизу одного з сіл у Сумській області, заподіявши двом прикордонникам легкі тілесні ушкодження. Підозрювані заволоділи боєприпасами до службової зброї прикордонників, частиину з яких згодом  підкинули до місцевого відділку поліції. Службову зброю прикордонників зловмисники залишили на місці скоєння злочину.

   Завдяки професійним діям процесуальних керівників, затриманий лейтенант СБУ беззаперечно визнав свою вину та розкаявся. Враховуючи наявність суспільного інтересу в забезпеченні швидшого досудового розслідування і судового провадження, прокурором  Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону ініційовано укладення угоди з підозрюваним про визнання винуватості. 30.09.2021 матеріали кримінального провадження з угодою та обвинувальним актом направлено до суду.

   11.10.2021 Краснопільський районний суд Сумської області підтвердив законність укладеної угоди з обвинуваченим – старшим лейтенантом СБУ. Суд ухвалив вирок, яким затвердив укладену угоду та призначив узгоджену сторонами міру покарання - 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 3 роки, а також додаткові покарання у виді позбавлення військового звання «лейтенант» та позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах України на строк 3 роки.

   Щодо іншого нападника досудове розслідування завершено. На даний час триває виконання вимог ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,засуджено,вирок суду, СБУ,офіцер,напад,лейтенант СБУ,підполковник СБУ,угода,співпраця,обвинувачення

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео