Українські офіцери вивчають досвід польських колег

Українські офіцери вивчають досвід польських колег
227766 ПЕРЕГЛЯДІВ

Делегація Командування об’єднаних сил Збройних Сил України на чолі з командувачем, генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим, бере участь у двосторонніх штабних переговорах з Оперативним командуванням видів Збройних Сил Республіки Польща.

Захід відбувається в рамках візиту української військової делегації на запрошення Командувача Оперативного командування видів ЗС Республіки Польща генерал-лейтенанта Томаша Піотровські.

– В ході переговорів українська сторона ознайомила польських колег із безпековою ситуацією в Україні, перш за все, в районі проведення операції Об’єднаних сил, та навколо її кордонів, а також потенційних загрозах, які виникають внаслідок діяльності Російської Федерації в басейні Чорного моря і на анексованих нею територіях, – повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Своєю чергою представники Збройних Сил Республіки Польща звернули увагу українських офіцерів на безпекову ситуацію на польсько-білоруському кордоні та оцінку активності Російської Федерації безпосередньо перед і під час навчання “Запад – 2021” у морському домені в акваторіях Балтійського і Чорного морів.

Разом із тим, під час двосторонніх штабних переговорів делегації обговорили стан та перспективи розвитку співробітництва між Командуваннями. Зокрема, участь у штабних тренуваннях і командно-штабних навчаннях, обмін робочими групами для вивчення досвіду здійснення оперативного планування та управління операціями тощо.

За словами командувача, сторони також обговорили можливі ініціативи щодо співпраці та оперативної діяльності Збройних Сил України та Республіки Польща в морському домені.

– Задля вивчення цього питання, під час перебування у місті Гдиня група українських офіцерів відвідала Центр морських операцій Командування морського компонента, де ознайомилася з його структурою, основними завданнями та кораблями Третьої флотилії Військово-морських сил Республіці Польща, – повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Разом переможемо!

Відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео