За втручання прокуратури недобросовісному надрокористувачу скасовано дозвіл на видобуток корисних копалин на території Київської області

За втручання прокуратури недобросовісному надрокористувачу скасовано дозвіл на видобуток корисних копалин на території Київської області
27477 ПЕРЕГЛЯДІВ

За принципової позиції Київської обласної прокуратури на виконання рішення суду апеляційної інстанції, Державною службою геології та надр України видано наказ про анулювання спеціального дозволу на користування надрами приватному підприємству.

Встановлено, що суб’єкт господарювання здійснював видобуток піску на території Київської області, при цьому систематично порушував природоохоронне законодавство. Зокрема, працював без гірничого відводу та ігнорував приписи органу державного контролю щодо усунення порушень і зупинення діяльності. 

Київська обласна прокуратура з метою захисту інтересів держави здійснила вступ у адміністративну справу за позовом Державної служби геології та надр України до підприємства про анулювання дії спеціального дозволу на користування надрами, яку судом першої інстанції задоволено в повному обсязі.

Однак, в ході апеляційного оскарження вказаного судового рішення Державна служба геології та надр України відмовилася від власного позову, підтримавши апеляційну скаргу підприємства.

 Лише за принципової позиції Київської обласної прокуратури судом апеляційної інстанції попереднє рішення суду про задоволення позову залишено без змін.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео