Опозиційний білоруський політик не зміг чітко сказати, чий Крим

 Опозиційний білоруський політик не зміг чітко сказати, чий Крим
60433 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цепкало вважає, що історія не розв’яже питання приналежності Криму. В той самий час він так і не сказав, кому ж Крим належить, проте спрогнозував там економічний занепад.
Білоруський опозиційний політик та дипломат, що наразі перебуває в Україні, Валерій Цепкало, не зміг прямо відповісти на питання, кому належить Крим: Україні чи Росії.
Він заявив, що треба рухатися вперед, а не оглядатися назад, і що будь-яке звернення до історії не розв’яже проблему Криму для України. Він також порівняв Крим із невизнаною Турецькою Республікою Північного Кіпру, яка економічно занепала, незважаючи на активну турецьку підтримку. Аналогія полягає в тому, що російський бізнес і банки також не спішать відкривати свої представництва в Криму через надважкі економічні умови в регіоні та ризик санкцій.
Цепкало також додав, що Білорусь не визнає те, «що відбулося». Протягом усього спілкування із журналістами він уникав слів «анексія», «окупація», «війна».
Це не перший випадок, коли білоруські політики не можуть з першої спроби відповісти на питання приналежності Криму. Раніше допущена до виборів Світлана Тіхановська спочатку відмовилася відповідати на це питання, потім заявила, що юридично він український і попросила її більше не чіпати.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Валерій Цепкало,вибори у Білорусі,Крим
Автор: News Ukraine

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео